Sałatka z serem i makaronem
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
najpierw ugotuj makaron w osolonej wodzie. Sól wodę i umyj makaron.
umyj cukinię i szpinak. Usuniemy twarde łodygi szpinaku, nie będziemy ich potrzebować. Cukinię obrać i pokroić w cienkie kółka. Następnie myjemy bazylię, obieramy czosnek i drobno kroimy.
weź filiżankę blendera i dodaj do niej liście bazylii, oliwki, czosnek, sok z cytryny i bulion. Dodaj sól i czarny pieprz. Dokładnie przetworzymy tę mieszaninę w blenderze. Okazało się, że sos sałatkowy.
wymieszaj wszystkie składniki, wlej sos do sałatki, a sałatka z makaronem jest gotowa. Przed podaniem dobrze jest udekorować go całymi liśćmi bazylii i szpinaku. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Bazylia świeża - 27 kcal/100g
- Bazylia suszona - 251 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g