galaretka domowej roboty
skład / składniki
10
porcje:
gotowanie krok po kroku
przygotowanie takiego przepisu kulinarnego nie jest trudne:przetworzone nogi wieprzowe należy pokroić wzdłuż. Włóż je do garnka wraz z mięsem. Dodaj cebulę, marchewkę i paprykę do naszych składników.
Zamknij garnek pokrywką. Gotuj taki kulinarny cud przez 1,5-2,5 godziny. Po ochłodzeniu naszej patelni należy wyjąć mięso i nogi. Dobrze ugotowane mięso można łatwo oddzielić od kości, drobno posiekać. W gorącym bulionie należy umieścić żelatynę uprzednio namoczoną w zimnej wodzie i wymieszać ją, czyli żelatynę, aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny.
do stworzonego przez nas "kulinarnego szaleństwa" nie będzie zbędne dodawanie liści laurowych, ząbków czosnku,soli kuchennej według własnych upodobań i gotowanie wszystkiego przez 2-3 minuty z otwartą pokrywką.
Cóż, następnie nasz bulion należy odcedzić, odtłuścić, czyli usunąć tłuszcz i wlać mięso ułożone w formy. Postawić domowe galaretki w fajne miejsce, a potem-smacznego! Nasz domowy galaretka jest gotowa.
Zamknij garnek pokrywką. Gotuj taki kulinarny cud przez 1,5-2,5 godziny. Po ochłodzeniu naszej patelni należy wyjąć mięso i nogi. Dobrze ugotowane mięso można łatwo oddzielić od kości, drobno posiekać. W gorącym bulionie należy umieścić żelatynę uprzednio namoczoną w zimnej wodzie i wymieszać ją, czyli żelatynę, aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny.
do stworzonego przez nas "kulinarnego szaleństwa" nie będzie zbędne dodawanie liści laurowych, ząbków czosnku,soli kuchennej według własnych upodobań i gotowanie wszystkiego przez 2-3 minuty z otwartą pokrywką.
Cóż, następnie nasz bulion należy odcedzić, odtłuścić, czyli usunąć tłuszcz i wlać mięso ułożone w formy. Postawić domowe galaretki w fajne miejsce, a potem-smacznego! Nasz domowy galaretka jest gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Noga wieprzowa - 234 kcal/100g