solanka zespół mięsny
skład / składniki
14
porcje:
gotowanie krok po kroku
Prefabrykowana mieszanka mięsna jest przygotowywana w naszej rodzinie od dawna. Kiedy mieszkałem z rodzicami, robiliśmy to z matką, teraz mam własną rodzinę i często używa się u nas przepisu kulinarnego na mieszankę mięsną. Jedzenie w postaci zbiorczej mieszanki mięsnej podoba się wszystkim domownikom i gościom, możesz nawet przygotować pierwszy świąteczny stół. Zwłaszcza rano po burzliwej uczcie, szczególnie dobrze radzi sobie zespół solanka.
W przypadku mieszanki wołowej gotujemy cały kawałek przez 1,5 godziny pod pokrywką, w razie potrzeby usuń kamień.
gdy mięso jest ugotowane, wyjmujemy je i reżim na małe kawałki.
pokrój cebulę, pokrój marchewki na trzy, pokrój ogórki w paski lub kostki, pokrój przysmaki mięsne w paski. Możesz zięć balyk, szynkę, servelat, szynkę, węglan, szyję i kiełbaski. Lub Dzisiaj sprzedają zestawy do solanki. Ale lepiej zrobić to sam.
smażyć wędliny na oleju roślinnym. Przenosimy na chwilę na talerz.
podsmaż cebulę, dodaj marchewkę, wszystko na jednej patelni, włóż pokrojone ogórki i gotuj na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Dodaj do tego koncentrat pomidorowy, nadal gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut.
możesz dodać trochę wody, jeśli pasta pomidorowa jest gęsta.
przenieś przysmaki i wołowinę do wrzącego bulionu, gotuj przez 5-7 minut. Następnie kapary, smażone warzywa i natychmiast pół szklanki solanki z ogórków lub oliwek. Gotuj jeszcze przez 5-7 minut. Dodaj liść laurowy, zioła, pieprz. Posmakować, może trzeba jeszcze posolić. Pozostaw pod pokrywką do zaparzenia przez 15-20 minut. Wyjmujemy liść laurowy. Po rozlaniu zbiorczej mieszanki na talerze należy dodać cytrynę i oliwki, można je w całości lub pokroić. To wszystko, jak zrobić mieszankę mięsną.
W przypadku mieszanki wołowej gotujemy cały kawałek przez 1,5 godziny pod pokrywką, w razie potrzeby usuń kamień.
gdy mięso jest ugotowane, wyjmujemy je i reżim na małe kawałki.
pokrój cebulę, pokrój marchewki na trzy, pokrój ogórki w paski lub kostki, pokrój przysmaki mięsne w paski. Możesz zięć balyk, szynkę, servelat, szynkę, węglan, szyję i kiełbaski. Lub Dzisiaj sprzedają zestawy do solanki. Ale lepiej zrobić to sam.
smażyć wędliny na oleju roślinnym. Przenosimy na chwilę na talerz.
podsmaż cebulę, dodaj marchewkę, wszystko na jednej patelni, włóż pokrojone ogórki i gotuj na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Dodaj do tego koncentrat pomidorowy, nadal gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut.
możesz dodać trochę wody, jeśli pasta pomidorowa jest gęsta.
przenieś przysmaki i wołowinę do wrzącego bulionu, gotuj przez 5-7 minut. Następnie kapary, smażone warzywa i natychmiast pół szklanki solanki z ogórków lub oliwek. Gotuj jeszcze przez 5-7 minut. Dodaj liść laurowy, zioła, pieprz. Posmakować, może trzeba jeszcze posolić. Pozostaw pod pokrywką do zaparzenia przez 15-20 minut. Wyjmujemy liść laurowy. Po rozlaniu zbiorczej mieszanki na talerze należy dodać cytrynę i oliwki, można je w całości lub pokroić. To wszystko, jak zrobić mieszankę mięsną.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kapary w puszkach - 23 kcal/100g
- Kapary - 23 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Kości wołowe - 105 kcal/100g
- Serce baranie - 82 kcal/100g
- Serce wołowe - 96 kcal/100g