solanka mięsna

Szalenie smaczna solanka nie pozostawi nikogo obojętnym! Prefabrykowana solanka to przepis na kwaśną zupę. Wygląda niecodziennie, a jego smak jest czymś w rodzaju, interesującym, nie bez powodu danie nazywa się solanką. Uzależnienie jest wyjątkowo uzależniające. Jak weźmiesz jeden talerz, trzeci odchodzi niezauważony. Dlatego nie gotuję jej dużo.
Arina KotenAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 46 % 12 g
tłuszcze 42 % 11 g
węglowodany 12 % 3 g
149 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
Prefabrykowana mieszanka mięsna jest przygotowywana w naszej rodzinie od dawna. Kiedy mieszkałem z rodzicami, robiliśmy to z matką, teraz mam własną rodzinę i często używa się u nas przepisu kulinarnego na mieszankę mięsną. Jedzenie w postaci zbiorczej mieszanki mięsnej podoba się wszystkim domownikom i gościom, możesz nawet przygotować pierwszy świąteczny stół. Zwłaszcza rano po burzliwej uczcie, szczególnie dobrze radzi sobie zespół solanka.

W przypadku mieszanki wołowej gotujemy cały kawałek przez 1,5 godziny pod pokrywką, w razie potrzeby usuń kamień.

gdy mięso jest ugotowane, wyjmujemy je i reżim na małe kawałki.

pokrój cebulę, pokrój marchewki na trzy, pokrój ogórki w paski lub kostki, pokrój przysmaki mięsne w paski. Możesz zięć balyk, szynkę, servelat, szynkę, węglan, szyję i kiełbaski. Lub Dzisiaj sprzedają zestawy do solanki. Ale lepiej zrobić to sam.

smażyć wędliny na oleju roślinnym. Przenosimy na chwilę na talerz.

podsmaż cebulę, dodaj marchewkę, wszystko na jednej patelni, włóż pokrojone ogórki i gotuj na wolnym ogniu przez 2-3 minuty. Dodaj do tego koncentrat pomidorowy, nadal gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut.

możesz dodać trochę wody, jeśli pasta pomidorowa jest gęsta.

przenieś przysmaki i wołowinę do wrzącego bulionu, gotuj przez 5-7 minut. Następnie kapary, smażone warzywa i natychmiast pół szklanki solanki z ogórków lub oliwek. Gotuj jeszcze przez 5-7 minut. Dodaj liść laurowy, zioła, pieprz. Posmakować, może trzeba jeszcze posolić. Pozostaw pod pokrywką do zaparzenia przez 15-20 minut. Wyjmujemy liść laurowy. Po rozlaniu zbiorczej mieszanki na talerze należy dodać cytrynę i oliwki, można je w całości lub pokroić. To wszystko, jak zrobić mieszankę mięsną.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kapary w puszkach - 23   kcal/100g
  • Kapary - 23   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Kiełbaski "mleczne" - 266   kcal/100g
  • Kiełbaski"ruskie" - 243   kcal/100g
  • Kiełbaski wieprzowe - 324   kcal/100g
  • Parówki konserwowe - 228   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 16   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Kości wołowe - 105   kcal/100g
  • Serce baranie - 82   kcal/100g
  • Serce wołowe - 96   kcal/100g

Podobne przepisy