Sałatka zbożowa z pomidorami i ogórkami

zdrowa i obfita sałatka jest przygotowywana w zaledwie kilka minut! Nie każdy przepis kulinarny może pochwalić się korzyściami zdrowotnymi, takimi jak ten poniżej. Dla wszystkich, którzy dbają o swoje zdrowie i stworzono to jedzenie. Ponadto przygotowanie tego dania nie zajmie dużo czasu.
NamiraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 3 g
tłuszcze 27 % 7 g
węglowodany 62 % 16 g
141 kcal
IG: 88 / 12 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 D 2 h

najpierw obierz i pokrój w kostkę pomidor, ogórek, i papryka. Następnie drobno posiekaj natkę pietruszki. A następnie dodaj wszystkie warzywa i zioła razem w dużej misce sól, pieprz i wymieszaj.
weź duży garnek z wodą, dodaj sól do wody i zagotuj. Teraz wlej jęczmień perłowy do wrzącej wody i gotuj przez około 15 minut. Następnie dodaj Farro do wody i gotuj tyle samo. Po tym czasie jęczmień powinien już wystarczająco zmięknąć, ale nie na tyle, aby stał się całkowicie miękki. Wewnątrz ziarna powinny być nieco bardziej twarde. Zdejmij patelnię z ognia i łyżką cedzakową, musisz wyłowić wszystkie ziarna zbóż. Wkładamy jęczmień do miski, gdzie może ostygnąć i wyschnąć.
gdy ziarna zbóż wystarczająco ostygną, możesz je przenieść do miski z warzywami, po czym wymieszaj całą sałatkę i, jeśli to konieczne, dodaj sól i pieprz.
w osobnej misce wymieszaj oliwę z oliwek z sokiem z cytryny. A potem wlej ten sos do miski z sałatką. To wszystko, sałatka zbożowa z pomidorami i ogórkami jest gotowa. W rezultacie otrzymujemy wspaniałe danie wegetariańskie, które jest nie tylko obfite, ale także witaminy "wyskakują z niego".

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Kasza perłowa - 340   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Farro - 340   kcal/100g

Podobne przepisy