skład / składniki
metoda gotowania
najpierw obierz i pokrój w kostkę pomidor, ogórek, i papryka. Następnie drobno posiekaj natkę pietruszki. A następnie dodaj wszystkie warzywa i zioła razem w dużej misce sól, pieprz i wymieszaj.
weź duży garnek z wodą, dodaj sól do wody i zagotuj. Teraz wlej jęczmień perłowy do wrzącej wody i gotuj przez około 15 minut. Następnie dodaj Farro do wody i gotuj tyle samo. Po tym czasie jęczmień powinien już wystarczająco zmięknąć, ale nie na tyle, aby stał się całkowicie miękki. Wewnątrz ziarna powinny być nieco bardziej twarde. Zdejmij patelnię z ognia i łyżką cedzakową, musisz wyłowić wszystkie ziarna zbóż. Wkładamy jęczmień do miski, gdzie może ostygnąć i wyschnąć.
gdy ziarna zbóż wystarczająco ostygną, możesz je przenieść do miski z warzywami, po czym wymieszaj całą sałatkę i, jeśli to konieczne, dodaj sól i pieprz.
w osobnej misce wymieszaj oliwę z oliwek z sokiem z cytryny. A potem wlej ten sos do miski z sałatką. To wszystko, sałatka zbożowa z pomidorami i ogórkami jest gotowa. W rezultacie otrzymujemy wspaniałe danie wegetariańskie, które jest nie tylko obfite, ale także witaminy "wyskakują z niego".
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Kasza perłowa - 340 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Farro - 340 kcal/100g