pudding ryżowy z bananami
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Czego potrzebujemy.
Krok 2:
Wymieszaj wodę, ryż, sól, zagotuj i gotuj na minimalnym ogniu, przykrywając garnek pokrywką,
Krok 3:
Aż woda zostanie całkowicie wchłonięta przez ryż.
Krok 4:
Dodaj cukier, mleko, cynamon.
Krok 5:
Gotuj przez około 10 minut, ciągle mieszając.
Krok 6:
Wymieszaj skrobię z mlekiem, aż będzie gładka, Dodaj do budyniu i gotuj przez kolejne 10 minut, mieszając, a następnie zdejmij z ognia.
Krok 7:
Ugniataj banany na puree,
Krok 8:
I ostrożnie dodaj do budyniu. Schłodzony budyń wkładamy do lodówki.
Krok 9:
Po około 2 godzinach wyjmujemy budyń z lodówki, wkładamy do misek, dekorujemy plasterkami banana, cynamonem.Dodatkowo ozdobiłem listkami świeżo mięty.
Krok 10:
Nasz zdrowy i pyszny pudding ryżowy z bananami jest gotowy.
wymieszaj wodę, ryż i sól w rondlu i zagotuj. Zmniejsz ogień do niskiego, przykryj i gotuj przez 45 do 50 minut, aż płyn zostanie całkowicie wchłonięty przez ryż.
dodaj mleko, cukier, cynamon i ponownie zagotuj. Gotuj, ciągle mieszając, przez 10 minut. Skrobię ryżową rozcieńczyć w łyżce mleka i dodać do budyniu. Kontynuuj gotowanie, ciągle mieszając przez kolejne 10 minut. Zdjąć z ognia.
Rozgnieć banany, dodaj wanilinę i dobrze wymieszaj. Delikatnie przenieś puree bananowe do budyniu. Wyjmij patelnię z budyniem do lodówki na 2 godziny.
& nbsp ;przed podaniem włożyć pudding ryżowy do misek, udekorować plasterkami bananów i posypać cynamonem.
dodaj mleko, cukier, cynamon i ponownie zagotuj. Gotuj, ciągle mieszając, przez 10 minut. Skrobię ryżową rozcieńczyć w łyżce mleka i dodać do budyniu. Kontynuuj gotowanie, ciągle mieszając przez kolejne 10 minut. Zdjąć z ognia.
Rozgnieć banany, dodaj wanilinę i dobrze wymieszaj. Delikatnie przenieś puree bananowe do budyniu. Wyjmij patelnię z budyniem do lodówki na 2 godziny.
& nbsp ;przed podaniem włożyć pudding ryżowy do misek, udekorować plasterkami bananów i posypać cynamonem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal / 100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Banany - 89 kcal / 100g
- Cynamon - 247 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Skrobia kukurydziana - 329 kcal/100g