owsianka kukurydziana z cebulą na mleku

połączenie imbiru i kaszy kukurydzianej urozmaici twoją dietę!
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 3 g
tłuszcze 37 % 7 g
węglowodany 47 % 9 g
109 kcal
IG: 44 / 0 / 56

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.

nasz przepis na owsiankę kukurydzianą z oliwą z oliwek. W rondlu z grubym dnem na średnim ogniu rozgrzej oliwę z oliwek. Drobno posiekaj cebulę i smaż na złoty kolor. Wlej mleko, włóż imbir , zagotuj i zmniejszając ciepło, gotuj przez kolejne 5 minut. Wyjmij imbir i włóż kaszę kukurydzianą. Sól i pieprz, włóż gałkę muszkatołową, wlej bulion, zagotuj i gotuj na małym ogniu, aż będzie miękki.

 przed podaniem owsiankę kukurydzianą należy wlać do talerzy i w razie potrzeby posypać mielonym pieprzem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Kasza kukurydziana - 337   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy