czekoladowe pomarańczowe fondue

ten przepis to prawdziwy skarb dla miłośników słodyczy! Poczęstuj się wkrótce!
NashaDashaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 4 g
tłuszcze 41 % 31 g
węglowodany 54 % 41 g
469 kcal
IG: 2 / 0 / 98

metoda gotowania

Czas gotowania: 10 min

na kuchence, w łaźni wodnej Ustaw mały rondel lub żaroodporną miskę. Połamać tabliczki czekolady i stopić. Dodaj śmietanę, skórkę, kawę i likier i dobrze wymieszaj.
Fondue podawane jest na gorąco. Możesz maczać w nim ciasteczka, pączki, różne owoce.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czekolada mleczno-orzechowa - 542   kcal/100g
  • Czekolada orzechowa - 580   kcal/100g
  • Czekolada porowata mleczna - 506   kcal/100g
  • Czekolada kremowa - 560   kcal/100g
  • Czekolada - 550   kcal/100g
  • Likier pomarańczowy - 213   kcal/100g
  • Śmietana 35% - 337   kcal/100g
  • 40% - 362   kcal/100g
  • Skórka pomarańczowa - 97   kcal/100g
  • Kawa mielona - 200   kcal/100g

Podobne przepisy