czekoladowe pomarańczowe fondue
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
na kuchence, w łaźni wodnej Ustaw mały rondel lub żaroodporną miskę. Połamać tabliczki czekolady i stopić. Dodaj śmietanę, skórkę, kawę i likier i dobrze wymieszaj.
Fondue podawane jest na gorąco. Możesz maczać w nim ciasteczka, pączki, różne owoce.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czekolada mleczno-orzechowa - 542 kcal/100g
- Czekolada orzechowa - 580 kcal/100g
- Czekolada porowata mleczna - 506 kcal/100g
- Czekolada kremowa - 560 kcal/100g
- Czekolada - 550 kcal/100g
- Likier pomarańczowy - 213 kcal/100g
- Śmietana 35% - 337 kcal/100g
- 40% - 362 kcal/100g
- Skórka pomarańczowa - 97 kcal/100g
- Kawa mielona - 200 kcal/100g