zupa z kalafiora z cukinią
skład / składniki
3
porcje:
gotowanie krok po kroku
przede wszystkim konieczne jest umycie kalafiora i usunięcie zielonych liści, do zupy potrzebujemy tylko różyczek z kalafiora. Obierz zieloną cukinię, a następnie pokrój miąższ cukinii w kostkę. Umieść garnek z wodą na kuchence i zagotuj, a następnie wrzuć tam naszą cukinię i kapustę i przykryj rondel pokrywką. Gotuj wszystko, aż będzie gotowe, to znaczy, gdy warzywa staną się miękkie. Cóż, następnie opłucz wszystkie warzywa i przetrzyj je przez drobne sito, a następnie włóż do rondla i zagotuj. I nie możesz wytrzeć, ale zmielić w blenderze.
sól. Wlać naszą zupę puree porcjami, dodając masło i mieszankę gorącego mleka z żółtkiem do każdej porcji zupy puree.
zupa z kalafiora jest gotowa – możesz jeść!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g