skład / składniki
gotowanie krok po kroku
gotuj fasolę i jajka. W międzyczasie zanurz pomidory we wrzącej wodzie na kilka sekund, a następnie wyjmij i ostrożnie zdejmij z nich skórkę. Po wrzącej wodzie skóra znika bez wysiłku. Pokrój pomidory i natkę pietruszki, włóż do salaterki. Odcedź fasolę, ostudź. Aby ugotowane jajka również ostygły szybciej, umieść je pod zimną wodą. Gdy pozostałe składniki ostygną, przygotuj sos. Śmietanę należy podgrzać w łaźni wodnej, dodać do niej ocet, wymieszać, następnie dodać musztardę i oliwę z oliwek, ponownie wymieszać, posolić i pieprzyć do smaku. Powstały sos trzymaj w łaźni wodnej, aż zgęstnieje, ciągle mieszając, a następnie wstaw do lodówki na kilka minut. Gdy tam się ochładza, wróć do już schłodzonej fasoli i jajek. Jeśli fasola jest cała, należy ją pokroić na dwie lub trzy części, ale szczerze mówiąc, byłem leniwy, kupuję już posiekaną świeżo mrożoną. Obierz jajka, oddziel białko od żółtka, do sałatki potrzebujesz dwóch drobno posiekanych żółtek. Ponownie, aby uniknąć bałaganu podczas ich krojenia, trę żółtka na drobnej tarce. Dodaj żółtko do sałatki, wszystko wymieszaj, wyjmij sos z lodówki, polej nim sałatkę i jeszcze raz dobrze wymieszaj. Sałatka Paradis jest gotowa, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal / 100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g