skład / składniki
metoda gotowania
ostatnio, szukając czegoś nowego dla swojej rodziny, znalazła bardzo ciekawy przepis na sałatkę. Taka sałatka jest przygotowywana szybko, a ponadto jest bardzo smaczna.I nie musisz daleko szukać składników. Takie danie można bezpiecznie podać do stołu, jeśli przyjdą goście.
Aby przygotować naszą pyszną sałatkę, musimy ugotować filet z kurczaka i jajka. Podczas gdy te produkty są gotowane, zetrzyj ser na grubej tarce. Gdy filet z kurczaka i jajka będą gotowe, należy je pokroić. Pokrój kurczaka w niezbyt duże paski, a jajka w zgrabne kostki. Oto wszystkie nasze składniki są gotowe. Bierzemy płaski i niezbyt duży talerz i kładziemy nasze zielone liście sałaty na dole, a na wierzchu pięknie układamy najpierw pokrojony w paski filet z kurczaka, następnie kostki jaj, a następnie starty ser. Teraz nasze danie wymaga trochę soli, aby nie zepsuć smaku każdego produktu i zalać majonezem. Lepiej jest wybrać winogrona do dekoracji sałatki bez pestek, ponieważ nie będzie to aż do rozkoszowania się smakiem, jeśli Kości stale pojawią się na zębach. To wszystko, sałatka jest gotowa. Smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Winogrona - 65 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g