skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przed przygotowaniem potrawy należy przygotować składniki. Bycze serce pocięte na długie paski
Krok 2:
Fioletowy słodki ziemniak na pierścienie
Krok 3:
Czarna papryka na pierścienie
Krok 4:
Łuk na pół pierścienia.
Krok 5:
Najpierw wlej olej do kotła i podgrzej na dużym ogniu do wysokiej temperatury.
Krok 6:
Następnie kładziemy serce w porcjach, aby mięso zostało zatrzymane i nie obniżyło intensywności kotła. Smażyć serce, aż będzie rumiane, opiekane.
Krok 7:
Następnie kładziemy cebulę, mieszamy i smażymy na złoty kolor. Następnie dodaj przyprawy do smaku.
Krok 8:
Wlej czarny bułgarski pieprz do kotła, a także wymieszaj i dodaj przyprawy. Gotuj paprykę przez pięć minut.
Krok 9:
Następnie wlej pomidora do kotła i wykonaj tę samą operację. Gasimy również pięć minut, po czym zmniejszamy ogień o minimum, ponieważ następujące procedury z kotłem zostaną wykonane z gaszeniem
Krok 10:
Kładziemy karczoch, topiąc go w kotle.
Krok 11:
Następnie kładziemy słodkie ziemniaki i ziemniaki na powierzchni składników w kotle. Przykryj pokrywką i gotuj na wolnym ogniu, aż ziemniaki będą gotowe przez 25 minut.
Krok 12:
Po określonym czasie danie będzie gotowe.
Kolacja zrobiona z niezwykłych warzyw, które można zebrać na jednym stole i jednym naczyniu. Chociaż wszystkie te warzywa mają inny smak niż zwykłe, znane nam składniki, wszystkie ogólnie bardzo dobrze komponują się w naczyniu gotowanym w kotle. Oczywiście każdy ze składników można zastąpić znanym nam w codziennym gotowaniu. Fioletowe ziemniaki na przykład na najbardziej zwykłych ziemniakach i słodkich ziemniakach. Tego przepisu nie można traktować jako absolutnie dokładnego. Jest całkiem odpowiedni do gotowania na Halloween. Fajnie jest gotować z dziećmi. Samo danie okazuje się smaczne, ponieważ pomimo niezwykłych kolorów warzywa mają zwykły smak. Zauważam, że karczoch jest specyficznym produktem, nie ma silnego smaku i praktycznie nie wpływa na efekt końcowy. Dlatego możesz zaoszczędzić na zakupie tego produktu. Największy aromat wszystkie warzywa ujawniają gotowane w kotle na otwartym ogniu. Ale w zwykłej domowej kuchni możesz również gotować.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Karczochy - 28 kcal/100g
- Karczochy w opakowaniu - 60 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Serce baranie - 82 kcal/100g
- Serce wołowe - 96 kcal/100g
- Batat - 86 kcal/100g