zupa grzybowa z koźląt
skład / składniki
5
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wstępnie ugotuj bulion. Bardziej lubię kurczaka. Możesz wołowinę lub kostki. Oczyść i umyj wszystkie składniki.
Krok 2:
Posiekane grzyby smażyć na patelni bez oleju przez 10 minut, aby woda odparowała.
Krok 3:
Podczas smażenia ziemniaki kroimy w dużą kostkę.
Krok 4:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 5:
Gdy minie dziesięć minut po usmażeniu grzybów, dodaj olej roślinny. Smażyć 5 minut, aż powstanie mała skorupa.
Krok 6:
Gotujemy bulion do wrzenia. Dodaj do niego ziemniaki i smażone grzyby.
Krok 7:
Podczas gotowania ziemniaków dusimy marchewki i cebulę na patelni pod smażonymi grzybami. Dusić do miękkości.
Krok 8:
Po ugotowaniu ziemniaków dodaj cebulę z marchewką, papryką i solą do smaku. Gotuj przez kolejne 10 minut.
Krok 9:
Podawaj lepiej z zieloną cebulą i kwaśną śmietaną. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal / 100g