lukier do babeczek z cukrem białkowym

świetny przepis na doskonały biały lukier! Zwróć uwagę! Niedawno kupiłem kilka silikonowych foremek do pieczenia babeczek. W końcu moje stare życzenie się spełniło! Oczywiście prawie natychmiast zacząłem robić babeczki. A jeśli wyobrażałem sobie, jak je upiec, to o lukrze do babeczek musiałem ciężko pracować, aby dowiedzieć się w jednej książce kucharskiej. Jeśli nadal jesteś w ciemności, polecam zapoznać się z następującym przepisem kulinarnym. Przygotowanie glazury według tego przepisu jest bardzo proste.
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 4 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 92 % 46 g
197 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

więc zaczynamy przygotowywać lukier do babeczek, dobrze ubijając białka, a następnie stopniowo dodajemy do masy sok z cytryny i małą szczyptę soli, kontynuując ubijanie. Następnie ugotuj syrop z wody i cukru. Teraz nadal ubijamy naszą masę i stopniowo, stopniowo wlewamy gotowy gorący syrop cukrowy. Po wymieszaniu całego syropu w naszej masie ubij całą masę przez około 2-3 minuty. Następnie ostrożnie nałóż powstały lukier na gotowe babeczki lub ciasta wielkanocne. Następnie odstawiamy babeczki na kilka godzin, aby lukier odpowiednio wyschł. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Białka jaj - 44   kcal/100g

Podobne przepisy