lukier do babeczek z cukrem białkowym
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc zaczynamy przygotowywać lukier do babeczek, dobrze ubijając białka, a następnie stopniowo dodajemy do masy sok z cytryny i małą szczyptę soli, kontynuując ubijanie. Następnie ugotuj syrop z wody i cukru. Teraz nadal ubijamy naszą masę i stopniowo, stopniowo wlewamy gotowy gorący syrop cukrowy. Po wymieszaniu całego syropu w naszej masie ubij całą masę przez około 2-3 minuty. Następnie ostrożnie nałóż powstały lukier na gotowe babeczki lub ciasta wielkanocne. Następnie odstawiamy babeczki na kilka godzin, aby lukier odpowiednio wyschł. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Białka jaj - 44 kcal/100g