skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Aby przygotować obfitą zupę dyniową, przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy.
Krok 2:
Pokrój jeden kilogram świeżej i obranej skórki i pestek dyni w dość dużą kostkę.
Krok 3:
Rozłóż kawałki pokrojonej dyni na odpowiedniej patelni.
Krok 4:
Pokrój jedną marchewkę na dowolne, ale dość duże kawałki.
Krok 5:
Rozłóż pokrojone na kawałki marchewki na patelni.
Krok 6:
Pokrój jedną paprykę w dowolną kostkę i włóż do wspólnej patelni.
Krok 7:
Wlej wymaganą ilość wrzącej wody do rondla, aby całkowicie przykryła warzywa i przykryła pokrywką, doprowadzając do wrzenia na kuchence.
Krok 8:
Gdy tylko woda w rondlu się zagotuje, mieszamy warzywa, usuwamy powstałą pianę i przełączamy piec na średni ogień, zamykamy patelnię pokrywką, po czym kontynuujemy gotowanie warzyw przez około dziesięć minut.
Krok 9:
Wyjmij patelnię z pieca po dziesięciu minutach i zmiel warzywa blenderem do wymaganego stanu.
Krok 10:
Dodaj trochę soli do rondla do smaku, wlej dwieście mililitrów śmietany i wymieszaj.
Krok 11:
Ponownie kładziemy patelnię na kuchence i doprowadzamy do wrzenia, ale nie gotujemy, a następnie wyłączamy kuchenkę i dodajemy do patelni mieszankę papryki do smaku.
Krok 12:
Wymieszaj wszystkie składniki w rondlu i przykryj pokrywką, odstaw zupę na dwie do trzech minut.
Krok 13:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
puree z dyni w 20-25 minut! Najlepsze danie dla tych, którzy planują pościć i zdrowo się odżywiają! Zdrowy, łatwy do przygotowania i bardzo smaczny przepis. Rzadkie połączenie korzyści i pysznego smaku! Delikatna, kremowa, obfita zupa dyniowa jest lubiana przez wszystkich bez wyjątku! Pomoże bez wysiłku wytrzymać Wielki Post i na pewno stanie się ulubionym daniem rodziny. Przygotowanie zupy puree jest proste i szybkie. Przyjemności wynikającej z niezapomnianego smaku i subtelnego aromatu nie da się wyrazić słowami. Spróbuj i ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g