chudy majonez w domu z mąką i cytryną

niezbędny do bezmięsnych sałatek i innych bezmięsnych potraw. Szybko się gotuje. Bezmięsna wersja Dania. W poście czasami chcesz zapamiętać swoje ulubione potrawy, na przykład z majonezem. Ale zwykły majonez jest oparty na jajach. czego nie używać na czczo. Dlatego możesz użyć takiego chudego majonezu.
IraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 3 g
tłuszcze 48 % 21 g
węglowodany 45 % 20 g
273 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

delikatnie wymieszaj mąkę i wodę, aby nie było grudek. Podpal i gotuj, aż zgęstnieje. Następnie musisz schłodzić powstałą masę. Następnie dodaj cukier i sól. ubij wszystko blenderem (ale możesz też trzepaczką, choć zajmie to więcej czasu). Dodaj olej w małych porcjach. nie przestając bić. Następnie dodaj sok z cytryny. znowu wszystko ubij i możesz użyć. Ten majonez dobrze nadaje się do sałatek i do pieczenia. Można go przechowywać w lodówce przez kilka dni.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g

Podobne przepisy