bakłażan z papryką i orzechami włoskimi na zimę

wygodny przepis na przygotowanie bakłażana!Bliscy podziękują zimą). Łatwość przygotowania Ciekawy sposób na przygotowanie bakłażana z papryką.
Lady A.Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 2 g
tłuszcze 33 % 5 g
węglowodany 53 % 8 g
71 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 11 h 15 min

mały komentarz na temat składników. Zielenie mierzone w szklankach są uważane za już drobno posiekane.
myjemy bakłażany, wykonujemy nacięcie wzdłuż i gotujemy w wodzie przez około kwadrans.
gotowany bakłażan rozprowadzamy pod prasą na dziesięć godzin. Prasę można łatwo zbudować z dwóch desek, kładąc duży ciężar na górnej desce.
po upływie czasu pokrój bakłażany na kawałki średniej wielkości.
zagotuj wodę na kuchence i gotuj w niej paprykę przez pięć minut.
ugotowaną paprykę wyciśnij i grubo posiekaj.
orzechy włoskie muszą być sufitem.
drobno posiekaj cebulę.
wymieszaj wszystkie warzywa, orzechy włoskie, sól, posiekany czosnek, cebulę i ocet winny.
dodaj bakłażana i paprykę do powstałej mieszanki i wszystko dokładnie wymieszaj.
gotowe bakłażany z papryką układamy w czystych, suchych słoikach, zalewamy schłodzonym przegotowanym olejem roślinnym i hermetycznie zamykamy pokrywkami.
najlepiej przechowywać zamknięte słoiki w chłodnym miejscu.
nawiasem mówiąc, możesz gotować bakłażany z papryką zgodnie z tym przepisem o każdej porze roku, zastępując świeże zioła suszonymi.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy