skład / składniki
metoda gotowania
ugotuj wstępnie umytą pierś z kurczaka. Jeśli masz go na Kości, musisz go usunąć, a także usunąć skórę. Gdy woda się zagotuje, usuń pianę łyżką, zmniejsz ciepło. W bulionie włóż sól i trochę czarnego mielonego pieprzu. Umieść marchewki bezpośrednio bez obierania. Gotuj mięso i marchewkę do miękkości, po czym wyjmij pierś i marchewkę z bulionu i pozostaw do ostygnięcia.
w bulionie z kurczaka (powinno być około litra) włóż żelatynę, wymieszaj i pozostaw na pół godziny do godziny.
pokrój gotowaną pierś z kurczaka na kawałki-lepiej to zrobić rękami. Obierz marchewki, pokrój w plasterki, kostki lub paski - według własnego gustu. Marchewki będą wyglądać bardzo pięknie, na przykład w postaci kwiatów.
umieść garnek z bulionem na kuchence, podgrzewaj, mieszając, aż żelatyna całkowicie się rozpuści, ale nie doprowadzaj do wrzenia.
włóż mięso do formy, połóż na nim marchewki, możesz również położyć gałązki świeżych ziół lub ozdobić je gotową galaretką na wierzchu przed podaniem. Wlać bulion, ostudzić, a następnie wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g