zupa z kurczaka z pieczarkami i serem topionym
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Najpierw przygotuj składniki.
Krok 2:
Pokrój filet z kurczaka na kawałki i wrzuć do wrzącej osolonej wody. Ziemniaki kroimy w kostkę, a gdy filet będzie gotowy, dodajemy do fileta.
Krok 3:
Pokrój grzyby w plasterki.
Krok 4:
Rozłóż grzyby na rozgrzanej patelni nasmarowanej olejem słonecznikowym.
Krok 5:
Smażyć grzyby do miękkości przez 5 minut.
Krok 6:
Posiekaj cebulę, zetrzyj marchewki na drobnej tarce.
Krok 7:
Smażyć cebulę z marchewką przez 3 minuty.
Krok 8:
Ser topiony kroimy w kostkę.
Krok 9:
Gdy ziemniaki będą gotowe, dodaj grzyby. Gotuj przez 15 minut.
Krok 10:
Następnie wrzuć cebulę z marchewką i gotuj przez kolejne 5 minut.
Krok 11:
Następnie dodaj stopiony ser i gotuj przez 7 minut.
Krok 12:
Wlej gotową zupę do talerzy i podawaj. Smacznego!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser "Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g