zupa z kapusty dla tych, którzy chcą schudnąć
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
aby szybko ugotować tę zupę, umyj wszystkie warzywa, obierz, drobno posiekaj na kawałki, włóż do rondla i napełnij wodą. Dodaj sól i pieprz, a także kolendrę, kminek,czosnek, liść laurowy – co lubisz najbardziej. Cebulę kroimy w pierścienie i lekko smażymy na oliwie z oliwek. Wkładamy również zupę, stawiamy rondel na dużym ogniu przez 10 minut, a następnie przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu. Zupa jest gotowa, gdy wszystkie warzywa stają się miękkie. Tę zupę warzywną na odchudzanie można przygotować na niskotłuszczowym bulionie mięsnym. Zupa może być również spożywana jako dieta z przeciwwskazaniami do tłuszczu i mięsa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g