Zupa grzybowa z ciecierzycy

szybki, smaczny i łatwy!pyszny lunch dla dużej firmy. Zupa kremowa i zupa puree? Jaka jest różnica? A on jest w śmietanie! Jeśli dodamy śmietanę do dania głównego, otrzymamy kremową zupę. Przygotowujemy pyszną zupę z ciecierzycy.
Stary SamAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 5 g
tłuszcze 13 % 3 g
węglowodany 67 % 16 g
131 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    1.Na początek gotuj grzyby w słonej wodzie (możesz gotować na bulionie z kurczaka lub warzyw, jak chcesz). Gotuj przez około 10 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    2. Pokrój cebulę, ziemniaki i seler w kostkę.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    3. Wyciągamy grzyby z bulionu - będzie to podstawa naszej zupy. Smażyć seler i ziemniaki (około 5-7 minut). To po upieczeniu nadadzą zupie niepowtarzalny smak. Jeśli nie lubisz smaku smażonego, po prostu ugotuj ziemniaki z selerem .

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    4. Aby zrobić tłuczone ziemniaki, weź 4-5 chochli bulionu. Najpierw usmaż grzyby z cebulą i dodaj tymianek .

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    5. Dodaj do blendera nasze składniki: ciecierzycę, szpinak, mieszankę selera, ziemniaków, grzybów i cebuli. I koniecznie bulion! Osiągamy jednorodną masę i przenosimy ją do naszego bulionu.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    6. Dokładnie wymieszaj i gotuj ,aby bulion uzyskał pożądaną konsystencję. Bardzo ważne jest zrównoważenie zupy solą i cukrem. Do smaku dodaj ząbek czosnku i jedną czwartą ostrej papryki do gotującego się bulionu. Nie można dodawać ostrej papryki . Zdecyduj sam! Gotuj przez 3-4 minuty. Jeśli chcesz uzyskać kremową zupę, w tej fazie musisz dodać śmietanę do bulionu i pozwolić mu się zagotować .

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    7. Z zupy wyjmujemy czosnek i pieprz. Rozłóż wymaganą ilość na talerzu. Jeśli chcesz uzyskać 2 różne zupy, dodaj śmietanę bezpośrednio do talerza. Wtedy dostaniesz kremową zupę, a w garnku pozostanie puree z zupy.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    8. Gotowe ! Smacznego! Źródło Stary Sam

dzisiaj przygotowujemy zupę z kremem grzybowym! To będzie zupa z pieczarek, a raczej z mieszanki grzybów, bo pamiętamy, że pieczarki pachną dla mnie piwnicą... Ponadto jestem nasycony jednym produktem i nazywam ten produkt-ciecierzyca! Więc będzie to również zupa z ciecierzycy!

mój przepis na to, jak zrobić zupę grzybową, znasz. Ale to coś nowego-bardzo rzadko robię zupę, która nie ma nic do żucia. Zupa puree ziemniaczane to bardziej danie, które trzeba powoli delektować. Gotowanie to ogólnie coś między nauką a sztuką.

więc dzisiaj otworzę nową stronę, a mianowicie opowiem o przepisie na kremową zupę, który wymyśliłem. Z przyjemnością czytam Twoje komentarze, jakie zmiany wprowadzić lub czy można zrobić kremową zupę z dyni? Chociaż sezon dyniowy już minął, nadeszła zimna pora roku i być może jest to najlepszy czas na przygotowanie pierwszych dań i delektowanie się nimi. Podziel się przepisami, przyjaciele!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Tymianek - 101   kcal/100g
  • Tymianek suszony - 276   kcal/100g
  • Tymianek - 276   kcal/100g
  • Ciecierzyca - 364   kcal/100g

Podobne przepisy