Sałatka z białą fasolą, jajkami i grzybami

kolejna odmiana ulubionej sałatki z fasolą! Dla tych, którzy kochają rośliny strączkowe, Chcę zaoferować jedną sałatkę z grzybami. Jest bardzo smaczny i pożywny. Do tego potrzebujemy fasoli. Jeśli możesz kupić wielokolorowy. zrób to. W końcu będzie wyglądać piękniej w naczyniu. Ale to nawet nie o to chodzi. Smakuje też inaczej. Dlatego zrobimy sobie taki asortyment.
ninaolaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 5 g
tłuszcze 48 % 10 g
węglowodany 29 % 6 g
134 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.

zalej fasolę zimną wodą przez noc, a następnie zagotuj. Kolejny niuans. Nie solić przed końcem gotowania, w przeciwnym razie skórka pęknie, a fasola pozostanie surowa w środku. Ugotowane, a następnie spłucz zimną wodą i odłóż na bok. W tym czasie powinieneś mieć pokrojone pieczarki. Kładziesz je na patelni i trochę dusisz, pozwól płynowi wyparować, a dopiero potem wlej olej roślinny i drobno posiekaną cebulę. Obsmażać. Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce lub po prostu posiekać zwykłym widelcem. Teraz wszystkie składniki mieszamy, a także dajemy pietruszkę lub koperek, sól i pieprz i doprawiamy olejem słonecznikowym. Nasza sałatka jest gotowa i mam nadzieję, że niektórym z Was się spodoba.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal/100g
  • Fasola biała - 102   kcal/100g

Podobne przepisy