Sałatka z białą fasolą, jajkami i grzybami
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
zalej fasolę zimną wodą przez noc, a następnie zagotuj. Kolejny niuans. Nie solić przed końcem gotowania, w przeciwnym razie skórka pęknie, a fasola pozostanie surowa w środku. Ugotowane, a następnie spłucz zimną wodą i odłóż na bok. W tym czasie powinieneś mieć pokrojone pieczarki. Kładziesz je na patelni i trochę dusisz, pozwól płynowi wyparować, a dopiero potem wlej olej roślinny i drobno posiekaną cebulę. Obsmażać. Jajka ugotować na twardo i zetrzeć na tarce lub po prostu posiekać zwykłym widelcem. Teraz wszystkie składniki mieszamy, a także dajemy pietruszkę lub koperek, sól i pieprz i doprawiamy olejem słonecznikowym. Nasza sałatka jest gotowa i mam nadzieję, że niektórym z Was się spodoba.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Fasola biała - 102 kcal/100g