markowe pierogi syberyjskie z grzybami

sekretny przepis na mega soczyste pierogi! Wspaniały przepis na robienie pierogów syberyjskich na cieście budyniowym, które nie rozpadną się podczas gotowania i pozostaną we własnym, niesamowicie smacznym soku i mile zaskoczą swoim smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 11 g
tłuszcze 18 % 7 g
węglowodany 53 % 20 g
186 kcal
IG: 10 / 0 / 90

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zaczynamy przygotowywać ciasto parzone i wlewamy dwieście pięćdziesiąt mililitrów wrzącej wody do odpowiedniej miski.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj do miski trzy łyżki oleju roślinnego, łyżeczkę soli i dobrze wymieszaj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj do miski części pięćset gramów przesianej mąki i stale mieszając, zaparz ciasto.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj jedno jajko kurze do miski.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodając mąkę, dobrze wymieszaj wszystkie składniki trzepaczką.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Kontynuuj wyrabianie ciasta w misce rękami.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej niewielką ilość przesianej mąki na stół i rozłóż ciasto, które ugniatamy intensywnie i wysokiej jakości przez dziesięć minut, a następnie włóż do celofanowej torby, aby rozłożyć na pół godziny.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przygotowujemy do przygotowania nadzienia sześćset gramów prefabrykowanego mięsa i przekręcamy w maszynce do mięsa do miski, naprzemiennie z dwustu gramami cebuli, następnie przepuszczamy dwa ząbki czosnku przez prasę i dodajemy do mięsa mielonego wraz z solą do smaku.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodaj mieszankę czarnej i czerwonej papryki do mięsa mielonego do smaku.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej pięćdziesiąt mililitrów wody do mielonego mięsa.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dokładnie wymieszaj mięso mielone, aż będzie gładkie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Wlej trochę mąki na stół i rozłóż ciasto, które rozwałkujemy na cienkie ciasto o grubości dwóch milimetrów.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Za pomocą szklanki wykonujemy puste miejsca z ciasta.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Rozprowadzając wymaganą ilość mięsa mielonego na każdym półfabrykacie i Rzeźbimy pierogi, które okazały się sto dwadzieścia sztuk.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Wlej wodę do rondla i zagotuj, włóż do niego dwieście gramów gotowanych grzybów miodowych, dodaj sól, cebulę, czarny pieprz, liść laurowy do smaku i rozłóż wymaganą liczbę pierogów, które po ugotowaniu bulionu i wynurzeniu gotujemy przez dziesięć minut.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

gotuj dobrze, łatwo! Sekretny przepis na mega soczyste i pyszne pierogi! To proste! Bardzo szybko i oryginalnie! Dzięki temu przepisowi w ciągu kilku minut przygotujesz przewiewne pierogi, które nie przyklejają się do rąk! Na pewno nie rozpadną się podczas gotowania i pozostaną we własnym, niesamowicie smacznym soku. Ich kuszący smak natychmiast zgromadzi przy rodzinnym stole wszystkich krewnych, którzy z przyjemnością zjedzą domowe pierogi przygotowane według zastrzeżonego przepisu!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Szynka wołowa - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Wieprzowina tłusta - 333   kcal/100g
  • Mięso wieprzowe - 357   kcal/100g
  • Wieprzowina-chuda pieczeń - 184   kcal/100g
  • Schab-kotlet z kością - 537   kcal/100g
  • Sznycel wieprzowy - 352   kcal/100g
  • Wieprzowina - ramię - 593   kcal/100g
  • Szynka dzika - 113   kcal/100g
  • Wieprzowina - 259   kcal/100g
  • Gęsi tłuszcz - 930   kcal/100g
  • Gęś kategorii i - 238   kcal/100g
  • Gęś II kategorii - 317   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Mieszanka mielonej papryki - 255   kcal/100g
  • Mrożone grzyby miodowe - 23   kcal/100g

Podobne przepisy