skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zaczynamy przygotowywać ciasto parzone i wlewamy dwieście pięćdziesiąt mililitrów wrzącej wody do odpowiedniej miski.
Krok 2:
Dodaj do miski trzy łyżki oleju roślinnego, łyżeczkę soli i dobrze wymieszaj.
Krok 3:
Dodaj do miski części pięćset gramów przesianej mąki i stale mieszając, zaparz ciasto.
Krok 4:
Dodaj jedno jajko kurze do miski.
Krok 5:
Dodając mąkę, dobrze wymieszaj wszystkie składniki trzepaczką.
Krok 6:
Kontynuuj wyrabianie ciasta w misce rękami.
Krok 7:
Wlej niewielką ilość przesianej mąki na stół i rozłóż ciasto, które ugniatamy intensywnie i wysokiej jakości przez dziesięć minut, a następnie włóż do celofanowej torby, aby rozłożyć na pół godziny.
Krok 8:
Przygotowujemy do przygotowania nadzienia sześćset gramów prefabrykowanego mięsa i przekręcamy w maszynce do mięsa do miski, naprzemiennie z dwustu gramami cebuli, następnie przepuszczamy dwa ząbki czosnku przez prasę i dodajemy do mięsa mielonego wraz z solą do smaku.
Krok 9:
Dodaj mieszankę czarnej i czerwonej papryki do mięsa mielonego do smaku.
Krok 10:
Wlej pięćdziesiąt mililitrów wody do mielonego mięsa.
Krok 11:
Dokładnie wymieszaj mięso mielone, aż będzie gładkie.
Krok 12:
Wlej trochę mąki na stół i rozłóż ciasto, które rozwałkujemy na cienkie ciasto o grubości dwóch milimetrów.
Krok 13:
Za pomocą szklanki wykonujemy puste miejsca z ciasta.
Krok 14:
Rozprowadzając wymaganą ilość mięsa mielonego na każdym półfabrykacie i Rzeźbimy pierogi, które okazały się sto dwadzieścia sztuk.
Krok 15:
Wlej wodę do rondla i zagotuj, włóż do niego dwieście gramów gotowanych grzybów miodowych, dodaj sól, cebulę, czarny pieprz, liść laurowy do smaku i rozłóż wymaganą liczbę pierogów, które po ugotowaniu bulionu i wynurzeniu gotujemy przez dziesięć minut.
Krok 16:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
gotuj dobrze, łatwo! Sekretny przepis na mega soczyste i pyszne pierogi! To proste! Bardzo szybko i oryginalnie! Dzięki temu przepisowi w ciągu kilku minut przygotujesz przewiewne pierogi, które nie przyklejają się do rąk! Na pewno nie rozpadną się podczas gotowania i pozostaną we własnym, niesamowicie smacznym soku. Ich kuszący smak natychmiast zgromadzi przy rodzinnym stole wszystkich krewnych, którzy z przyjemnością zjedzą domowe pierogi przygotowane według zastrzeżonego przepisu!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Szynka wołowa - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Gęsi tłuszcz - 930 kcal/100g
- Gęś kategorii i - 238 kcal/100g
- Gęś II kategorii - 317 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g
- Mrożone grzyby miodowe - 23 kcal/100g