skład / składniki
gotowanie krok po kroku
więc przygotuj bulion. Mięso zalać zimną wodą. Doprowadzając wodę do wrzenia, posolić trochę i usunąć pianę. Cóż, przed gotowaniem gotujemy mięso przez półtorej godziny-nie mniej. Jeśli w szybkowarze, to-pół godziny od momentu wrzenia. I bulion jest bogaty, a czas jest zaoszczędzony. Sól, najlepiej dwadzieścia minut przed gotowaniem, a następnie bulion z pieprzem i włóż do niego cebulę. Gdy bulion będzie gotowy, wyjmij z niego mięso i cebulę, ponieważ nie jest już potrzebna.
pokrój ziemniaki, marchewkę i seler na średnie kawałki. Dwa ostatnie składniki wkładamy do wrzącego bulionu i gotujemy przez pięć minut. Następnie dodaj do niego ziemniaki i gotuj dalej, aż warzywa będą gotowe, około 15 minut.
włóż pieprz do zupy 5 minut przed gotowaniem. Lubię też dodawać makaron lub puree do zupy. Cóż, podaję taką zupę z mięsem. Na pewno dodam tam drobno posiekany koperek i pietruszkę, a także pokruszony czosnek, który nadaje zupie przyjemny smak.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Żeberka wołowe - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Seler - 12 kcal/100g
- Korzenie selera - 32 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g