Zupa ziemniaczana z mięsem wołowym i selerem

Cud jest gorący, co zawiera duży arsenał składników odżywczych. Każdy, po przeczytaniu nazwy zupy, będzie zaskoczony - ale co, czy niewiele jest przepisów kulinarnych z ziemniakami? Na przykład znaleźli coś do zaskoczenia. Jedzenie jest jak jedzenie. Ale nie, nie spiesz się. W końcu aromatyczna zupa ziemniaczana gotowana na bulionie mięsnym jest tym, o czym marzysz w mroźny zimowy dzień w porze lunchu. W końcu jest w stanie ogrzać i naładować energię przez cały dzień!
BarbaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 5 g
tłuszcze 10 % 1 g
węglowodany 40 % 4 g
46 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.

więc przygotuj bulion. Mięso zalać zimną wodą. Doprowadzając wodę do wrzenia, posolić trochę i usunąć pianę. Cóż, przed gotowaniem gotujemy mięso przez półtorej godziny-nie mniej. Jeśli w szybkowarze, to-pół godziny od momentu wrzenia. I bulion jest bogaty, a czas jest zaoszczędzony. Sól, najlepiej dwadzieścia minut przed gotowaniem, a następnie bulion z pieprzem i włóż do niego cebulę. Gdy bulion będzie gotowy, wyjmij z niego mięso i cebulę, ponieważ nie jest już potrzebna.
pokrój ziemniaki, marchewkę i seler na średnie kawałki. Dwa ostatnie składniki wkładamy do wrzącego bulionu i gotujemy przez pięć minut. Następnie dodaj do niego ziemniaki i gotuj dalej, aż warzywa będą gotowe, około 15 minut.
włóż pieprz do zupy 5 minut przed gotowaniem. Lubię też dodawać makaron lub puree do zupy. Cóż, podaję taką zupę z mięsem. Na pewno dodam tam drobno posiekany koperek i pietruszkę, a także pokruszony czosnek, który nadaje zupie przyjemny smak.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Żeberka wołowe - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Seler - 12   kcal/100g
  • Korzenie selera - 32   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy