Zupa jarzynowa z korzeniem pietruszki, brukselką i cebulą

wspaniała zupa o pysznym smaku jest warta włączenia do menu!
Xunya * ♫•Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 1 g
tłuszcze 20 % 1 g
węglowodany 60 % 3 g
26 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

jednym z rodzajów kapusty jest brukselka. Jest ceniony, ponieważ zawiera duży procent białek (od 2,5 do 7 procent) w porównaniu z innymi rodzajami kapusty. Pod względem zawartości witaminy C brukselka jest półtora razy lepsza od pomarańczy i cytryn. Pod względem odżywczym zupa z tego rodzaju kapusty jest utożsamiana z bulionem z kurczaka. Znalazłem ten przepis kulinarny w książce o prawidłowym odżywianiu i polecam włączenie go do diety Twoich dzieci. Cóż, zacznijmy gotować bardzo smaczne i zdrowe jedzenie. Pokrój cebulę, marchewkę, korzeń pietruszki w paski i lekko podsmaż je na patelni z rozgrzanym masłem. Ziemniaki kroimy w drobną kostkę. Wrzuć ziemniaki do wrzącej osolonej wody i zagotuj, a następnie włóż smażone korzenie. Gotuj wszystko przez 10 minut. Obierz i umyj główki kapusty, a następnie dodaj je do wrzącej zupy. Kontynuuj gotowanie, aż kapusta będzie gotowa, około 15 minut. Zupa z brukselki jest gotowa! Podawaj ze śmietaną i ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Brukselka - 43   kcal/100g
  • Brukselka gotowana - 36   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Korzeń pietruszki - 49   kcal/100g

Podobne przepisy