skład / składniki
metoda gotowania
1. Gotujemy kurczaka (przez 20 minut, nie zapomnij usunąć piany podczas gotowania).
2. W tym czasie zajmujemy się warzywami. Myjemy, myjemy i kroimy ziemniaki w drobną kostkę (0,5-1 cm). Obierz i drobno posiekaj cebulę. Umyj, obierz i trzy marchewki na grubej tarce.
3. Cebulę i marchewkę mieszamy i wysyłamy na rozgrzaną patelnię do smażenia(smażymy, aż cebula będzie lekko złocista).
4. Wyciągamy kurę z bulionu i wysyłamy w misce do zamrażarki, aby ostygła.
5. Dodaj wodę do bulionu (aby była pełna patelnia) i poczekaj, aż woda się zagotuje.
6. Gdy woda się zagotuje, wrzuć tam nasze ziemniaki (gotuj przez 15 minut).
7. Dodaj naszą cebulę i marchewkę i gotuj przez kolejne 10 minut.
8. W tym czasie wyciągamy naszego kurczaka i demontujemy. Odrywamy i robimy małe kawałki (widoczne na zdjęciu).
9. Dodaj kawałki fileta do zupy i makaronu. Gotuj przez kolejne 5 minut.
10. Dodaj łyżkę "uniwersalnej przyprawy", liście laurowe, mieszankę mielonego pieprzu, kilka groszków czarnego pieprzu, koperek.
11. Gotuj przez kolejne 5 minut. Nasza zupa jest gotowa. Idealnie, jeśli stoi przez kolejne 10 minut, aby "odpocząć i nasiąknąć ziołami". Podczas serwowania możesz posypać świeżą zieloną cebulą, koperkiem, natką pietruszki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Przyprawa Maggi - 59 kcal/100g
- Mieszanka mielonej papryki - 255 kcal/100g