skład / składniki
gotowanie krok po kroku
w tym celu bierzemy głowy od łososia. Myjemy je i usuwamy skrzela. Śluz należy zeskrobać twardą myjką. Pokrój głowy wzdłuż na dwie części. Wkładamy do dużego rondla, można tam również umieścić płetwy i grzbiet ryby. Wlej 2 litry wody do rondla i umieść na kuchence. Gotuj przez około pół godziny, nie zapominając o usunięciu pianki. Następnie wyjmujemy podroby rybne i oddzielamy od nich kawałki ryby, które ponownie wkładamy do bulionu i wyrzucamy kości.
Teraz dodaj pokrojoną na pół cebulę i gałązki kopru do bulionu. Umieść tam pokrojone w kostkę ziemniaki. I gotuj zupę przez około 15 minut. Pod koniec gotowania wyjmij cebulę i koperek. W zupie z różowego łososia wkładamy przyprawy, a tuż przed podaniem dodajemy do talerzy drobno posiekaną natkę pietruszki, zieloną cebulę i koperek.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Łosoś gotowany - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g