zupa makaron grzybowy ze świeżych grzybów z kostką bulionową

niesamowicie pyszny lunch na pewno ci się spodoba! Do jedzenia używaj różnych grzybów. W Rosji najczęściej są to te, które same się zbierają. Dobrze, jeśli zbieracze grzybów są doświadczeni, ale nawet doświadczony zbieracz grzybów może złapać trującego grzyba w koszu. Nie dlatego, że ma taką skałę, ale dlatego, że grzyby wchłaniają szkodliwe substancje z gleby. A najbardziej przyzwoity grzyb czasami okazuje się trujący. Dlatego wolę pieczarki.
UO-ShuAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 24 % 5 g
tłuszcze 5 % 1 g
węglowodany 71 % 15 g
89 kcal
IG: 13 / 0 / 87

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.
  8. Krok 8:

    Krok 8.
  9. Krok 9:

    Krok 9.
  10. Krok 10:

    Krok 10.
  11. Krok 11:

    Krok 11.
  12. Krok 12:

    Krok 12.
  13. Krok 13:

    Krok 13.
  14. Krok 14:

    Krok 14.
  15. Krok 15:

    Krok 15.

do tego przepisu kulinarnego możesz użyć dowolnych grzybów, nawet suchych, tylko wtedy będą potrzebować tylko 50 gramów.
rozbij jajko do szklanki, dodaj pół szklanki wody i wymieszaj. Wlej mąkę do miski, zrób wgłębienie na środku i stopniowo wlej do niej wymieszane jajko, zagniatając ciasto. Ciasto powinno być strome. Ciasto dzielimy na dwie części. Mieszamy każdą część osobno i zwijamy w cienką warstwę. Po wyschnięciu warstw pokrój w paski.
grzyby kroimy i smażymy z niewielką ilością oleju roślinnego do połowy ugotowanego. Drobno posiekaj cebulę i wyślij ją również na patelnię. Następnie umieść garnek z wodą na kuchence i zagotuj. Wszystko z patelni rozprowadzamy na patelni, dodajemy kostkę bulionową i gotujemy przez 10 minut. Następnie wysyłamy tam makaron. Przygotowuje się bardzo szybko.
podawaj posypane drobno posiekanymi ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Grzyby leśne - 21   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal / 100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Kostka bulionowa - 40   kcal/100g

Podobne przepisy