skład / składniki
gotowanie krok po kroku
do tego przepisu kulinarnego możesz użyć dowolnych grzybów, nawet suchych, tylko wtedy będą potrzebować tylko 50 gramów.
rozbij jajko do szklanki, dodaj pół szklanki wody i wymieszaj. Wlej mąkę do miski, zrób wgłębienie na środku i stopniowo wlej do niej wymieszane jajko, zagniatając ciasto. Ciasto powinno być strome. Ciasto dzielimy na dwie części. Mieszamy każdą część osobno i zwijamy w cienką warstwę. Po wyschnięciu warstw pokrój w paski.
grzyby kroimy i smażymy z niewielką ilością oleju roślinnego do połowy ugotowanego. Drobno posiekaj cebulę i wyślij ją również na patelnię. Następnie umieść garnek z wodą na kuchence i zagotuj. Wszystko z patelni rozprowadzamy na patelni, dodajemy kostkę bulionową i gotujemy przez 10 minut. Następnie wysyłamy tam makaron. Przygotowuje się bardzo szybko.
podawaj posypane drobno posiekanymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal / 100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Kostka bulionowa - 40 kcal/100g