Zupa z białej fasoli w puszkach i marchewką

Dobra wskazówka, kiedy musisz szybko i smacznie nakarmić wszystkich krewnych. Mąż wyjechał w podróż służbową, a jednocześnie nie było potrzeby codziennego przygotowywania wykwintnych potraw. W lodówce & quot;mysz powiesiła się & quot; jak mówi moja mama, a ja szybko zrzucam wagę z powodu niemożności zjedzenia do syta. To mój zwykły stan, kiedy mój mąż gdzieś wyjeżdża, po prostu nie widzę potrzeby gotowania dla siebie kulinarnych przysmaków. A dziś w porze lunchu znalazłem w drzwiach lodówki puszkę fasoli w puszkach i jedną marchewkę. Co można z nich zrobić? Zgadza się-cudownym posiłkiem w łatwym przepisie kulinarnym jest zupa fasolowa w puszkach. Jak to ugotować? Wszystko genialne-proste!
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 4 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 80 % 16 g
83 kcal
IG: 53 / 0 / 47

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.

najpierw włóż pokrojone w kostkę ziemniaki do garnka z wrzącą wodą i gotuj przez około 10-12 minut. Następnie dodaj tam fasolę w puszkach. Zetrzyj marchewki na grubej tarce i drobno posiekaj cebulę. Następnie wszystkie te warzywa są lekko smażone i wkładane do gotującej się zupy. W razie potrzeby dodaj gotowanego kurczaka pokrojonego na kawałki. Następnie dodaj sól do smaku i gotuj przez 3-5 minut. Zupa jest gotowa!

 podawać na talerzach posypanych drobno posiekanymi ziołami.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy