zupa z białej fasoli w puszkach i marchewką
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
najpierw włóż pokrojone w kostkę ziemniaki do garnka z wrzącą wodą i gotuj przez około 10-12 minut. Następnie dodaj tam fasolę w puszkach. Zetrzyj marchewki na grubej tarce i drobno posiekaj cebulę. Następnie wszystkie te warzywa są lekko smażone i wkładane do gotującej się zupy. W razie potrzeby dodaj gotowanego kurczaka pokrojonego na kawałki. Następnie dodaj sól do smaku i gotuj przez 3-5 minut. Zupa jest gotowa!
podawać na talerzach posypanych drobno posiekanymi ziołami.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g