krem do ciasta z kaszy manny na mleku i maśle
skład / składniki
8
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc zaczynamy przygotowywać ten krem, gotując gęstą kaszę mannę w wystarczającej ilości mleka. Dodaj 50 gramów śmietany do gotowej owsianki, wymieszaj i pozwól jej lekko ostygnąć. Teraz bierzemy cytryny, myjemy je dobrze, suszymy, uwalniamy z nasion i dwukrotnie przepuszczamy przez maszynę do mięsa (wraz ze skórką). Następnie włóż szklankę granulowanego cukru i przygotowane cytryny do naszej kaszy manny z masłem, dokładnie wymieszaj całą masę. Następnie smakujemy krem, jeśli jest lekko kwaśny, dodaj wymaganą ilość cukru. Można do niego również dodawać aromatyczne oleje spożywcze, barwniki, mielone orzechy. Kiedy krem jest w końcu gotowy, możesz go używać zgodnie z jego przeznaczeniem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g