leniwa zapiekanka ziemniaczana
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz ziemniaki i pokrój na ćwiartki. Zagotuj w osolonej wodzie.
2. Pokrój cebulę i smaż na oleju słonecznikowym, aż będzie przezroczysta.
3. Dodaj mięso mielone do cebuli. Sól, dodaj przyprawy i smaż do miękkości.
4. Ugotowane ziemniaki rozgnieść na puree, rozcieńczając wodą z ziemniaków. Doprawić masłem.
5. Włóż mięso mielone do puree i wymieszaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal / 100g