zupa z topionego sera z makaronem

Szybki i bardzo smaczny-spróbuj!
MarinaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 17 % 2 g
tłuszcze 8 % 1 g
węglowodany 75 % 9 g
46 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

zagotuj wodę, wrzuć do niej ser i dobrze mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Sól i pieprz do smaku. Pokrój ziemniaki i wlej do bulionu. Następnie po 5 minutach dodaj makaron lub makaron. Gotuj zupę do miękkości. Powstałe bdudo wlać do talerza i posypać ziołami

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Puree ziemniaczane - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser"Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy