zupa z topionego sera z makaronem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
zagotuj wodę, wrzuć do niej ser i dobrze mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Sól i pieprz do smaku. Pokrój ziemniaki i wlej do bulionu. Następnie po 5 minutach dodaj makaron lub makaron. Gotuj zupę do miękkości. Powstałe bdudo wlać do talerza i posypać ziołami
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser"Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Wermiszel - 371 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g