makaron skrobiowy z filetem z kurczaka i cukinią
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Przede wszystkim musimy marynować filet z kurczaka, w tym celu myjemy mięso i kroimy na kawałki. Wlać sos sojowy i pozostawić na pół godziny.
2. Warzywa obieramy i kroimy w długie, cienkie paski. Zaczynamy smażyć je na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym.
3. Smażyć po kolei, najpierw cebulę, a następnie czosnek, marchewkę, cukinię i paprykę. Każde warzywo jest gotowane osobno. W razie potrzeby wlej olej roślinny na patelnię. Przenieś gotowe składniki do naczynia, a na koniec usmaż kawałki fileta.
4. Ugotuj makaron skrobiowy, spuść wodę i wymieszaj z innymi składnikami. Sałatkę doprawiamy sosem sojowym i solą do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Cukinia - 16 kcal/100g
- Makaron skrobiowy - 336 kcal/100g