zupa z udka z kurczaka

aromatyczna, obfita i bardzo smaczna zupa z udka z kurczaka! Wspaniała zupa z udka z kurczaka w domu jest przygotowywana szybko i bardzo łatwo. Okazuje się obfity, bogaty i bardzo smaczny. Jeśli lubisz zupy na bulionie z kurczaka, koniecznie spróbuj ugotować ten przepis!
LiliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 31 % 4 g
tłuszcze 15 % 2 g
węglowodany 54 % 7 g
63 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Nogi kurczaka myjemy, oczyszczamy z folii i usuwamy paliczki pazurami. Napełnij wodą i podpal patelnię.
2. Obierz cebulę i drobno posiekaj. Trzy obrane marchewki na grubej tarce i obieramy ziemniaki i kroimy w małe kostki, wszystkie składniki wysyłamy do gotowania.
3. Sól bulionu i dodaj suche przyprawy. Gotuj na małym ogniu, z zamkniętą pokrywką, aby wszystkie smaki pozostały w zupie. Gotuj przez około pół godziny, aż warzywa będą miękkie. Wlać zupę i posypać posiekanymi ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Udka z kurczaka - 215   kcal/100g

Podobne przepisy