zupa z udka z kurczaka
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Nogi kurczaka myjemy, oczyszczamy z folii i usuwamy paliczki pazurami. Napełnij wodą i podpal patelnię.
2. Obierz cebulę i drobno posiekaj. Trzy obrane marchewki na grubej tarce i obieramy ziemniaki i kroimy w małe kostki, wszystkie składniki wysyłamy do gotowania.
3. Sól bulionu i dodaj suche przyprawy. Gotuj na małym ogniu, z zamkniętą pokrywką, aby wszystkie smaki pozostały w zupie. Gotuj przez około pół godziny, aż warzywa będą miękkie. Wlać zupę i posypać posiekanymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 215 kcal/100g