pieczone bułki z łososiem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie Posol i dopraw cukrem i octem ryżowym.
2. Wymieszaj sos sojowy, wędzony kawior gromadnika i połowę masy całego sera.
3. Pokrój łososia i ogórek w paski.
4. Ryż rozprowadzamy na arkuszu nori, układamy ryby, plasterki ogórka i miękki ser, zwijamy matą w elastyczną rolkę, którą kroimy ostrym nożem na porcje, dzielimy na 6-8 sztuk.
5. Na blasze do pieczenia kładziemy papier do pieczenia i kładziemy na nim kawałki bułki. Na każdy kawałek rozprowadzamy łyżeczkę sosu kawiorowego, trochę miękkiego sera, posypujemy sezamem i wysyłamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pięć minut. Bułki należy spożywać natychmiast na gorąco.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Łosoś na parze - 197 kcal/100g
- Gotowany łosoś - 189 kcal/100g
- Łosoś świeży - 140 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Nori - 3 kcal/100g
- Ser "camembert" 50% tłuszczu - 291 kcal/100g
- Ser "moobacher" - 350 kcal/100g
- Ser "Sainte-agure" - 369 kcal/100g
- Ser "Syriusz Camembert" - 294 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Kawior gromadnika - 365 kcal/100g