skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Zrób bulion z kurczaka : Spłukany filet zalać zimną wodą, po ugotowaniu usunąć pianę, posolić, dodać marchewkę, cebulę, ziele angielskie - zmniejszyć ciepło na wolnym ogniu i gotować przez 30-50 minut.
Krok 2:
Pokrój cebulę w półpierścienie.
Krok 3:
Marchewki w kostkach.
Krok 4:
Ziemniaki pokrojone w kostkę.
Krok 5:
Przygotuj grzyby : Pieczarki opłucz, obierz, pokrój na 4 części / jeśli są duże, to na talerze/. Grzyby leśne zamrożone-rozmrozić, suszone - namoczyć w wodzie i gotować świeże w wodzie przez 10 minut.
Krok 6:
Na patelni z grubym dnem rozpuść masło, usmaż cebulę, marchewkę. Dodaj grzyby, wymieszaj i smaż przez 5-7 minut.
Krok 7:
Wlej gotowy bulion do warzyw i grzybów, dodaj ziemniaki i gotuj, aż będą gotowe na małym ogniu. Pokrój mięso z bulionu i dodaj do prawie gotowej zupy. Zetrzyj stopione sery / wcześniej trzymaj w zamrażarce przez 10 minut / i dodaj je do zupy ciągle mieszając, aby po prostu się rozpuściły. Wyłącz piec. Dodaj paprykę i zioła do zupy, odstaw.
Krok 8:
Przygotuj grzanki czosnkowe / opcjonalnie / : Usmaż bochenek lub bagietkę z bardzo małą ilością oleju roślinnego. Zmocz szczypiorek w soli i zetrzyj grzankę z obu stron. I to wszystko-możesz zacząć pyszny posiłek. Smacznego !
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal / 100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser "megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Borowiki świeże - 34 kcal/100g
- Białe smażone - 162 kcal/100g
- Białe marynowane - 24 kcal / 100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal / 100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g