Zupa grzybowa z serem i kurczakiem

bardzo aromatyczna i satysfakcjonująca zupa, a jednocześnie niskokaloryczna! Niepowtarzalny grzybowy zapach i smak raczej nikogo nie pozostawi obojętnym !
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 40 % 4 g
tłuszcze 40 % 4 g
węglowodany 20 % 2 g
51 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Zrób bulion z kurczaka : Spłukany filet zalać zimną wodą, po ugotowaniu usunąć pianę, posolić, dodać marchewkę, cebulę, ziele angielskie - zmniejszyć ciepło na wolnym ogniu i gotować przez 30-50 minut.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę w półpierścienie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Marchewki w kostkach.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Ziemniaki pokrojone w kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotuj grzyby : Pieczarki opłucz, obierz, pokrój na 4 części / jeśli są duże, to na talerze/. Grzyby leśne zamrożone-rozmrozić, suszone - namoczyć w wodzie i gotować świeże w wodzie przez 10 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na patelni z grubym dnem rozpuść masło, usmaż cebulę, marchewkę. Dodaj grzyby, wymieszaj i smaż przez 5-7 minut.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wlej gotowy bulion do warzyw i grzybów, dodaj ziemniaki i gotuj, aż będą gotowe na małym ogniu. Pokrój mięso z bulionu i dodaj do prawie gotowej zupy. Zetrzyj stopione sery / wcześniej trzymaj w zamrażarce przez 10 minut / i dodaj je do zupy ciągle mieszając, aby po prostu się rozpuściły. Wyłącz piec. Dodaj paprykę i zioła do zupy, odstaw.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przygotuj grzanki czosnkowe / opcjonalnie / : Usmaż bochenek lub bagietkę z bardzo małą ilością oleju roślinnego. Zmocz szczypiorek w soli i zetrzyj grzankę z obu stron. I to wszystko-możesz zacząć pyszny posiłek. Smacznego !

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Pieczarki - 24   kcal / 100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser "megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Borowiki świeże - 34   kcal/100g
  • Białe smażone - 162   kcal/100g
  • Białe marynowane - 24   kcal / 100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Pieprz - 26   kcal / 100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Ziele angielskie - 263   kcal/100g

Podobne przepisy