zupa z kalafiora i pieczonego mięsa mielonego
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
włóż cebulę do wrzącego bulionu, po 5 minutach zetrzyj marchewkę, w międzyczasie usmaż mięso mielone na patelni.
gdy cebula z marchewką trochę się ugotuje, rozłóż mięso mielone i gotuj przez kolejne 20 minut, po włożeniu ziemniaków pokrojonych w kostkę, po 15 minutach połóż kalafior zdemontowany na kwiatostanach. Sól, pieprz, możesz dodać przyprawy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mieszane mięso mielone - 351 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g