Zupa z kalafiora i pieczonego mięsa mielonego

postanowiłem poeksperymentować, moja córka doceniła.
evgeniyaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 3 g
tłuszcze 20 % 2 g
węglowodany 50 % 5 g
47 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 1 h

włóż cebulę do wrzącego bulionu, po 5 minutach zetrzyj marchewkę, w międzyczasie usmaż mięso mielone na patelni.

gdy cebula z marchewką trochę się ugotuje, rozłóż mięso mielone i gotuj przez kolejne 20 minut, po włożeniu ziemniaków pokrojonych w kostkę, po 15 minutach połóż kalafior zdemontowany na kwiatostanach. Sól, pieprz, możesz dodać przyprawy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mieszane mięso mielone - 351   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g

Podobne przepisy