skład / składniki
metoda gotowania
1. Myjemy filet wołowy, lekko suszymy i kroimy mięso w kostkę, pożądane jest, aby wszystkie składniki były mniej więcej tej samej wielkości. Podgrzej patelnię, wlej olej roślinny i smaż mięso do miękkości. Przenieś gotowe mięso do naczynia.
2. Następnie na patelni usmaż pokrojone grzyby, płyn powinien odparować, a grzyby staną się złote. W razie potrzeby wlej olej na patelnię. Gotowe grzyby przesuwamy do mięsa.
3. Pokrój cebulę na półpierścienie i podsmaż ją. Paprykę obieramy z nasion i kroimy w kostki i smażymy trochę razem z cebulą. Przenieś gotowe składniki do ogólnego naczynia.
4. Podpalamy garnek z wodą, doprowadzamy do wrzenia i solimy. Gotuj makaron, od czasu do czasu mieszaj. Gdy makaron stanie się miękki, włóż go do sita i spłucz pod wodą. Pozwól, aby nadmiar płynu spłynął.
5. Pokrój świeże ogórki w paski. Włóż makaron i ogórki do naczynia, sól i pieprz do smaku. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki, dopraw olejem sezamowym, sosem sojowym i posyp sezamem.
6. Rozłóż na talerzu i posyp świeżymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (stek) - 189 kcal/100g
- Wołowina-polędwica (rostbef) - 381 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Makaron skrobiowy - 336 kcal/100g