skład / składniki
metoda gotowania
1.Pokrój szynki z kurczaka na 6 kawałków.Marynować (majonez, przyprawy)przez 60 minut.
2.Umyj, obierz, pokrój każdą cebulę na pół, a następnie wzdłuż i w poprzek.Umyte i obrane marchewki pokroić w małe kostki.Połącz cebulę z marchewką + 1-2 łyżki. l rośliny słonecznika.olejki(nie RAF-go i nie dezodorant-go).
3.Umyj kaszę gryczaną i gotuj.
4.Wytnij żądaną długość rękawa do pieczenia + 5 cm. na obu końcach.Zawiąż rękaw z jednej krawędzi.Umieść warzywa, na wierzchu marynowane kawałki.Wypuść nadmiar powietrza z rękawa, zawiąż rękaw innym końcem.Zrób 5 nakłuć od góry.Umieść na blasze do pieczenia w nagrzanym piekarniku 180-200° na 30 minut.Następnie wyjmij, odetnij rękaw od góry i włóż go z powrotem do ducha. na 15 min., wyłączając ogień. Zdobądź gotową pieczeń.Połóż kurczaka na talerzu, dodaj warzywa do gotowanej gryki.Podawaj kurczaka z dodatkiem i sosem do drobiu.
marchewka pieczona oczyszcza jelita! Na deser możesz upiec jabłka w piekarniku, odcinając pokrywkę łodygą, usuwając trochę miąższu i wkładając kawałek czekolady do środka i/lub dodając łyżkę twarogu z miodem, zamykając pokrywki i wkładając do rozgrzanego ducha.szafka przez 15-20 minut w temperaturze 140-180°.Lepiej jest wziąć mocne odmiany jabłek, półsłodkie.Smacznego!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Udko z kurczaka - 185 kcal/100g
- Kasza gryczana - 313 kcal/100g