skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
W głębokiej misce wyślij 1 paczkę mlecznej czekolady i pasty z orzeszków ziemnych (masło) i mikrofaluj przez 90 sekund. Co 30 sekund wyjmuj i delikatnie mieszaj.
Krok 2:
Przygotuj formularz. Bardzo wygodne jest używanie takich jednorazowych naczyń do pieczenia. Posmaruj dno i boki kroplą oleju (jeśli jest olej w sprayu, to jest idealny). Rozłóż warstwę czekolady na dnie, spłaszcz i pozostaw do zestalenia. Najpierw pół godziny na stole, a następnie możesz włożyć do lodówki.
Krok 3:
Aby zrobić Nugat, rozpuść masło z cukrem na patelni. Następnie dodaj mleko skondensowane. Gotuj przez około 5 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodaj pastę orzechową, pianki marshmallow (podgrzej je w kuchence mikrofalowej) i ekstrakt waniliowy. Zdejmij z ognia i wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Rozłóż równą warstwę na czekoladzie i ponownie pozostaw na 1,5 godziny do zestalenia.
Krok 5:
Zrób karmel (wlej pół szklanki cukru i 2 łyżki do pojemnika. l Woda i podpal, aż mieszanina zacznie gęstnieć i brązowieć). Wyślij karmel wraz ze śmietaną na małym rondlu do pieca i podgrzewaj przez około 7 minut na małym ogniu.
Krok 6:
Wylej i pozostaw na półtorej godziny. Ostatnia warstwa to czekolada. Powtórz proces pierwszego kroku.
Krok 7:
Po ostatecznym zamrożeniu otrzymasz takie piękno. Pozostaje tylko pokroić na porcje i podać. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Mleko skondensowane z cukrem - 324 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal / 100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Masło orzechowe - 895 kcal/100g
- Czekolada mleczna - 550 kcal/100g
- Marshmallow - 328 kcal/100g