Sałatka z żołądkami z kurczaka
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
jajka ugotuj i pokrój w kostkę, zetrzyj marchewki na grubej tarce i smaż do miękkości na oleju roślinnym.
cebulę pokroić i podsmażyć, grzyby również podsmażyć na oleju, żołądki ugotować w osolonej wodzie i pokroić w paski. Wszystkie składniki smażone, aż będą gotowe, wrzuć do durszlaka, aby uzyskać nadmiar oleju. Wymieszaj wszystkie składniki, dopraw majonezem, solą i pieprzem do smaku.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Żołądki z kurczaka - 114 kcal/100g
- Pieczarki w puszkach - 12 kcal/100g