dietetyczna zupa jarzynowa

zdrowe, smaczne, proste. Podawać ze śmietaną.
NatusikAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 67 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 33 % 1 g
14 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h

gotuj bulion z indyka, smaż cebulę, marchewkę, słodką paprykę, pomidor.

Dodaj smażenie do bulionu, gotuj przez 15 minut, a następnie fasolę, kalafior, brokuły.

po ugotowaniu gotuj przez 5 minut.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Fasolka szparagowa - 24   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g

Podobne przepisy