dietetyczna zupa jarzynowa
skład / składniki
20
porcje:
metoda gotowania
gotuj bulion z indyka, smaż cebulę, marchewkę, słodką paprykę, pomidor.
Dodaj smażenie do bulionu, gotuj przez 15 minut, a następnie fasolę, kalafior, brokuły.
po ugotowaniu gotuj przez 5 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Filet z indyka - 84 kcal/100g