pasztet z wątróbki w torebce
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
zmiel wątrobę, smalec i cebulę, czosnek w maszynce do mięsa. Dodaj jajka, sól pieprz (na tym etapie przechodzę jeszcze przez blender, więc pasztet jest delikatniejszy i bez grudek). Dodaj mąkę do powstałej masy, wymieszaj. Wkładamy do zwykłych torebek celofanowych (mam 4 małe torebki), mocniej zawiązujemy w rondelku z zimną wodą i na ogniu. Gotuj przez 1,5-2 godziny po ugotowaniu. Schłodzić i cieszyć się!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy - 871 kcal/100g
- Tłuszcz wieprzowy roztopiony - 947 kcal/100g
- Skwarki wieprzowe - 895 kcal/100g
- Smalec - 797 kcal/100g
- Szpik - 658 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g