Domowa biała czekolada

zrobić białą czekoladę w swojej kuchni? Łatwe! Często robię zwykłą mleczną czekoladę. Okazuje się, że biała czekolada jest jeszcze łatwiejsza do zrobienia. Prosty przepis i okazuje się pyszną, słodką, gorącą ulubioną białą czekoladą mojej córki bez złych dodatków. Koniecznie spróbuj!
Lisa MAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 13 % 12 g
tłuszcze 27 % 25 g
węglowodany 60 % 55 g
546 kcal
IG: 35 / 0 / 65

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 15 min

1. Do masła kakaowego stopionego w łaźni wodnej dodaj cukier puder i mleko w proszku.
2. Wymieszaj bez wyjmowania z kąpieli wodnej, dodaj cukier waniliowy.
3. Wlej powstałą mieszaninę do kokilek i wstaw do lodówki.
4. Gdy czekolada stwardnieje (wystarczy godzina), jest gotowa do spożycia.

słodkiej herbaty!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukier puder - 374   kcal/100g
  • Cukier waniliowy - 379   kcal/100g
  • Mleko w proszku - 465   kcal/100g
  • Masło kakaowe - 884   kcal/100g

Podobne przepisy