skład / składniki
metoda gotowania
przygotuj mięso sojowe zgodnie z instrukcją. Zwykle wymaga to namoczenia go w gorącej wodzie przez kilka minut.
następnie gotuj mięso przez około 6 minut z dodatkiem połowy soli. Spuść wodę, wyciśnij mięso i pozostaw w durszlaku.
do sosu wymieszaj przyprawy, sól, cukier. Najpierw zalej mieszaninę octem, wymieszaj, a następnie olejem.
obierz marchewki i pokrój jak koreańską sałatkę-długie paski. Posiekaj czosnek nożem.
dodaj marchewki i czosnek do dressingu i wymieszaj. Pozostaw warzywa do marynowania w lodówce na dwie godziny, szczelnie przykryte folią spożywczą.
w salaterce wymieszaj mięso sojowe i marynowaną marchewkę z czosnkiem.
mocno dociśnij sałatkę widelcem, Ustaw ucisk na wierzchu i pozostaw w lodówce na jeden dzień.
soczyste mięso sojowe w stylu koreańskim jest gotowe.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Mielona kolendra - 25 kcal/100g
- Mięso sojowe - 296 kcal/100g