Koreańskie mięso sojowe

możesz zrobić własną pikantną przekąskę w stylu orientalnym! Wcześniej kupowałem takie jedzenie na rynku, a teraz nauczyłem się je gotować. Nic skomplikowanego, naprawdę) chyba że potrzebujesz trochę cierpliwości, gdy mięso sojowe jest marynowane. Bardzo oryginalny i pikantny smak!
NATUSIAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 4 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 42 % 5 g
65 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 1 D 2 h 40 min

przygotuj mięso sojowe zgodnie z instrukcją. Zwykle wymaga to namoczenia go w gorącej wodzie przez kilka minut.

następnie gotuj mięso przez około 6 minut z dodatkiem połowy soli. Spuść wodę, wyciśnij mięso i pozostaw w durszlaku.

do sosu wymieszaj przyprawy, sól, cukier. Najpierw zalej mieszaninę octem, wymieszaj, a następnie olejem.

obierz marchewki i pokrój jak koreańską sałatkę-długie paski. Posiekaj czosnek nożem.

dodaj marchewki i czosnek do dressingu i wymieszaj. Pozostaw warzywa do marynowania w lodówce na dwie godziny, szczelnie przykryte folią spożywczą.

w salaterce wymieszaj mięso sojowe i marynowaną marchewkę z czosnkiem.

mocno dociśnij sałatkę widelcem, Ustaw ucisk na wierzchu i pozostaw w lodówce na jeden dzień.

soczyste mięso sojowe w stylu koreańskim jest gotowe.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Ocet ryżowy - 20   kcal/100g
  • Mielona kolendra - 25   kcal/100g
  • Mięso sojowe - 296   kcal/100g

Podobne przepisy