Sałatka Cheddar
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
przepis jest bardzo prosty:
- filety należy ugotować i podzielić na kawałki, ostudzić;
- szpinak podzielony na listki;
- umyj jabłko, pokrój w kliny;
- orzechy obrać, lekko zmiażdżyć;
- zetrzyj ser;
- wymieszaj olej, musztardę, sok z cytryny, miód, sól i suszony posiekany czosnek, aż będzie gładki, odstaw na chwilę.
następnie możesz albo wymieszać wszystko razem, albo ułożyć na talerzu warstwami - najpierw przykryć szpinakiem, a następnie poziomymi warstwami ułożyć wszystkie przygotowane składniki razem i polać dressingiem na wierzchu.
sałatka jest gotowa-smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal / 100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Ser "cheddar" - 392 kcal/100g
- Musztarda ziarnista - 135 kcal/100g