Sałatka Cheddar

Jedzenie dla prawdziwych koneserów jest piękne i smaczne do jedzenia! Taka sałatka zachwyci nie tylko gotowaną na obiad - mogą ozdobić świąteczny stół! Niezwykły, bardzo smaczny. Dla smakoszy i estetów :)
♥Solii♥+Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 36 % 12 g
tłuszcze 52 % 17 g
węglowodany 12 % 4 g
220 kcal
IG: 75 / 0 / 25

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 20 min

przepis jest bardzo prosty:

- filety należy ugotować i podzielić na kawałki, ostudzić;
- szpinak podzielony na listki;
- umyj jabłko, pokrój w kliny;
- orzechy obrać, lekko zmiażdżyć;
- zetrzyj ser;
- wymieszaj olej, musztardę, sok z cytryny, miód, sól i suszony posiekany czosnek, aż będzie gładki, odstaw na chwilę.

następnie możesz albo wymieszać wszystko razem, albo ułożyć na talerzu warstwami - najpierw przykryć szpinakiem, a następnie poziomymi warstwami ułożyć wszystkie przygotowane składniki razem i polać dressingiem na wierzchu.

sałatka jest gotowa-smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Miód - 400   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Szpinak - 22   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal / 100g
  • Pierś z kurczaka (filet) - 113   kcal/100g
  • Czosnek w proszku - 331   kcal/100g
  • Ser "cheddar" - 392   kcal/100g
  • Musztarda ziarnista - 135   kcal/100g

Podobne przepisy