zupa grzybowa z groszkiem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
groszek moczyć przez noc. Wziąłem suchą zieleń, możesz wziąć żółtą. Wlej wodę do garnka i podpal. Zagotuj-rzuć groszek. Niech się ugotuje. W tym czasie usmażyć grzyby na oleju roślinnym, aż ciecz odparuje, dodać drobno posiekaną cebulę i marchewkę, dusić do miękkości. Groszek będzie gotowany przez około godzinę, musisz doprowadzić go do stanu prawie gotowanego. Dodaj ziemniaki w kostkach, opiekaj grzyby. Gotuj przez kolejne 15-20 minut. Pokrój ząbek czosnku, natkę pietruszki, sól i wyłącz. Pyszna zupa jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowi suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Groszek suszony - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g