Rolada Zielona

proste, szybkie i bardzo smaczne! Nasyć się witaminami! Bardzo lubimy Zielenie i jemy je dużo. To jedna z opcji, aby jeść dużo) do mięsa, zupy , dań głównych-świetny dodatek. Szybka i zdrowa przekąska) gotuj, to jest takie pyszne!
PolochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 21 % 6 g
tłuszcze 18 % 5 g
węglowodany 61 % 17 g
143 kcal
IG: 12 / 0 / 88

metoda gotowania

czas gotowania: 5 min

wszystko jest bardzo proste: rozłóż pierwszy liść pity i posmaruj majonezem (kwaśną śmietaną, jogurtem) i połóż na nim liście sałaty (umyte i dobrze wysuszone), zmiażdż rukolą, bazylią, zieloną cebulą (kto co lubi). Połóż drugi arkusz chleba pita na wierzchu, posmaruj majonezem, posyp posiekanymi jajkami, drobno posiekanym ogórkiem, natką pietruszki. Posolić. Zwiń w rolkę i pokrój na kawałki.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sałata liściasta - 14   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy