Rolada Zielona
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
wszystko jest bardzo proste: rozłóż pierwszy liść pity i posmaruj majonezem (kwaśną śmietaną, jogurtem) i połóż na nim liście sałaty (umyte i dobrze wysuszone), zmiażdż rukolą, bazylią, zieloną cebulą (kto co lubi). Połóż drugi arkusz chleba pita na wierzchu, posmaruj majonezem, posyp posiekanymi jajkami, drobno posiekanym ogórkiem, natką pietruszki. Posolić. Zwiń w rolkę i pokrój na kawałki.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Lawasz ormiański - 236 kcal/100g
- Pita - 277 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g