deser mleczny
skład / składniki
12
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pldgotuj rysuj arkusz
Krok 2:
Wszystko, czego potrzebujesz, aby przygotować GULLYACH
Krok 3:
Umieść mleko na kuchence i zagotuj dodaj cukier do smaku
Krok 4:
Wlej trochę schłodzone mleko do blachy do pieczenia (czuję się komfortowo, robiąc to w niej) włóż arkusz ryżu do mleka (gorący) (gdy mleko zacznie się ochładzać, wlej gorące z rondla)
Krok 5:
Zanurz go, aby był miękki.
Krok 6:
Nakładamy na niego nadzienie z orzechów(posiekane z dodatkiem cukru,jeśli lubisz bardzo słodkie))
Krok 7:
Zawijamy jak gołąbki
Krok 8:
Włóż do kubka
Krok 9:
I napełnij pozostałym mlekiem
Krok 10:
Wstaw do lodówki na kilka godzin i smacznego
uwielbiam ten deser! Pyszne, satysfakcjonujące!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Papier ryżowy - 333 kcal/100g