deser mleczny

pyszne, satysfakcjonujące! Jest przygotowywany głównie w święto Ramadanu. Pyszne, satysfakcjonujące! Podawaj jako deser.
wiaraAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 6 g
tłuszcze 45 % 20 g
węglowodany 41 % 18 g
278 kcal
IG: 28 / 28 / 44

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 D 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pldgotuj rysuj arkusz

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wszystko, czego potrzebujesz, aby przygotować GULLYACH

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Umieść mleko na kuchence i zagotuj dodaj cukier do smaku

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Wlej trochę schłodzone mleko do blachy do pieczenia (czuję się komfortowo, robiąc to w niej) włóż arkusz ryżu do mleka (gorący) (gdy mleko zacznie się ochładzać, wlej gorące z rondla)

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zanurz go, aby był miękki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Nakładamy na niego nadzienie z orzechów(posiekane z dodatkiem cukru,jeśli lubisz bardzo słodkie))

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zawijamy jak gołąbki

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż do kubka

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    I napełnij pozostałym mlekiem

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wstaw do lodówki na kilka godzin i smacznego

uwielbiam ten deser! Pyszne, satysfakcjonujące!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Orzechy włoskie - 650   kcal/100g
  • Czarny orzech angielski - 628   kcal/100g
  • Czarny orzech perski - 651   kcal/100g
  • Masło orzechowe - 925   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Papier ryżowy - 333   kcal/100g

Podobne przepisy