pokruszona kasza gryczana z boczniakami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
pokrój cebulę w półpierścienie. Posortuj grzyby, spłucz. Pokrój na dowolne kawałki. Trudne do usunięcia. Opóźnią proces gotowania.
do gotowania potrzebne będą naczynia z grubym dnem. Lepsze kotły. Wlej do niego olej roślinny i dobrze podgrzej. Dodaj półpierścienie cebuli i smaż przez 3 minuty. Posolić. Dodaj mieszankę grzybową do cebuli. Gotuj, aż ciecz wyparuje i grzyby będą całkowicie ugotowane. Jeśli to konieczne, sól.
sortujemy sekcję, myjemy pod bieżącą wodą, aż ostatnia będzie przezroczysta. Wlej płatki do grzybów, wymieszaj. Wlej wodę. Dopraw solą, przyprawami. Możesz dodać koperek. Przykryj pokrywką i gotuj przez 10 minut od momentu wrzenia. Oto pyszna i ulubiona kasza gryczana wszystkich. Na zdrowie.
do gotowania potrzebne będą naczynia z grubym dnem. Lepsze kotły. Wlej do niego olej roślinny i dobrze podgrzej. Dodaj półpierścienie cebuli i smaż przez 3 minuty. Posolić. Dodaj mieszankę grzybową do cebuli. Gotuj, aż ciecz wyparuje i grzyby będą całkowicie ugotowane. Jeśli to konieczne, sól.
sortujemy sekcję, myjemy pod bieżącą wodą, aż ostatnia będzie przezroczysta. Wlej płatki do grzybów, wymieszaj. Wlej wodę. Dopraw solą, przyprawami. Możesz dodać koperek. Przykryj pokrywką i gotuj przez 10 minut od momentu wrzenia. Oto pyszna i ulubiona kasza gryczana wszystkich. Na zdrowie.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Boczniaki marynowane - 23 kcal/100g
- Boczniaki świeże - 38 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Gryka kruszona - 313 kcal/100g