pokruszona kasza gryczana z boczniakami

ulubiona kasza gryczana wszystkich z pokruszonej gryki-objadanie się! Sekcja gryki, tak nazywa się pokruszona kasza gryczana. Gotuje się szybciej niż jądro.
LidalideczkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 4 g
tłuszcze 14 % 3 g
węglowodany 68 % 15 g
102 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min
pokrój cebulę w półpierścienie. Posortuj grzyby, spłucz. Pokrój na dowolne kawałki. Trudne do usunięcia. Opóźnią proces gotowania.
do gotowania potrzebne będą naczynia z grubym dnem. Lepsze kotły. Wlej do niego olej roślinny i dobrze podgrzej. Dodaj półpierścienie cebuli i smaż przez 3 minuty. Posolić. Dodaj mieszankę grzybową do cebuli. Gotuj, aż ciecz wyparuje i grzyby będą całkowicie ugotowane. Jeśli to konieczne, sól.
sortujemy sekcję, myjemy pod bieżącą wodą, aż ostatnia będzie przezroczysta. Wlej płatki do grzybów, wymieszaj. Wlej wodę. Dopraw solą, przyprawami. Możesz dodać koperek. Przykryj pokrywką i gotuj przez 10 minut od momentu wrzenia. Oto pyszna i ulubiona kasza gryczana wszystkich. Na zdrowie.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Boczniaki marynowane - 23   kcal/100g
  • Boczniaki świeże - 38   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Olej słonecznikowy - 898   kcal/100g
  • Rafinowany olej słonecznikowy - 899   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Gryka kruszona - 313   kcal/100g

Podobne przepisy