zupa puree z mąki grochowej

bogate w błonnik i witaminy danie na wegetariański stół. Oprócz obecności witamin zupa ta ma wiele właściwości leczniczych.
LUSSIYAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 71 % 5 g
30 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 15 min
wlej mąkę grochową do miski i rozcieńcz wodą. Wlać do rondla, dodać drobno posiekane zioła, przyprawy i sól. Na małym ogniu doprowadzamy mieszaninę do wrzenia, nie zapominając o mieszaniu.
oto gotowa zupa grochowa dla wegetarian.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Sól - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Mąka Grochowa - 298   kcal/100g

Podobne przepisy